Allerzielen viering

Op vrijdag 1 november hebben we met alle kinderen van IKC Sint Thomas Allerheiligen en Allerzielen gevierd.

Heiligen zijn mensen die vroeger hebben geleefd en die aan heel veel mensen het goede voorbeeld hebben gegeven. ‘Heilig’ is een oud woord voor goed willen zijn. Heiligen wilden de wereld verbeteren: Alle mensen, alle kinderen én de natuur.

Deze heilige mensen leven niet meer maar we kunnen nog steeds veel van hen leren. Sint Thomas was ook een heilige. Hij vond het heel belangrijk dat kinderen naar school konden gaan.

Allerzielen is de dag dat we denken aan alle mensen die niet meer leven, maar die voor ons wel belangrijk zijn geweest. Alle kinderen hebben de namen van die mensen of huisdieren op een herfstblad geschreven. Lieve mensen/dieren die nog in hun hart zitten en die voor hun belangrijk zijn geweest. Deze bladslingers hangen nu in de levensboom in de gang.

Gelukkig zijn we er allemaal om elkaar te steunen en te troosten als we verdrietig zijn omdat we aan iemand moeten denken die er niet meer is: daarom hebben de kleuters een lied voor ons gezongen, waarin ze zongen over dat we niet zonder elkaar kunnen.