OUDERVERENIGING - SINT THOMASSCHOOL

De Sint Thomasschool heeft een actieve Oudervereniging (OV) die betrokken is bij vrijwel alle activiteiten die op school georganiseerd worden. We willen de betrokkenheid en de samenwerking tussen school en ouders bevorderen om bij te dragen aan een fijne schooltijd voor de kinderen.

Dit doen we bij de Oudervereniging
Naast allerlei activiteiten die de leerkrachten zelf organiseren, zijn er ook activiteiten die ondersteund of opgezet worden door de OV. Denk daarbij aan: Sint Maarten, Sinterklaas, Kerstmis, carnaval, sportdag, tuinfeest, musical groep 8 en het pannenkoekenfeest op de laatste schooldag.

Al deze evenementen betalen we vanuit de ouderbijdrage. Deze bijdrage is vrijwillig. Echter zonder de bijdrage zijn we niet in staat om de vele activiteiten te financieren. De OV beheert de rekening. De bijdrage bedraagt dit schooljaar 20 euro per kind.

Zo werken we bij de Oudervereniging
Het bestuur van de OV komt ongeveer 5 x per jaar bij elkaar. De vergaderingen zijn 's avonds op school. We denken mee over de invulling van de activiteiten en maken een draaiboek. We verzorgen de voorbereiding van een activiteit, zoals het inkopen van eten en drinken, regelen en/of huren van materialen en schakelen hulpouders in. Tijdens de activiteit zijn we meestal achter de schermen bezig.

We werken samen met hulpouders
We hebben een poule hulpouders. Per activiteit roepen we ouders op om te helpen. Hoe meer ouders in de poule, hoe flexibeler we zijn. En hoe leuk is het om betrokken te zijn bij de activiteiten van je kind.

Deze ouders zitten in het bestuur van de Oudervereniging
Momenteel hebben we 9 leden. We stellen ons graag even voor:

Stephani van Ingen, moeder van Roos (7), voorzitter, lid sinds 2015
Annett Ries, moeder van Jette (7/8) en Hanna (4), penningmeester, lid sinds 2014
Michelle van Maastricht, moeder van Lennard (4A), lid sinds 2016
Catharina van Groenewoud, moeder van Tymo (ZZ), lid sinds 2016
Corien Hoekstra Bonnema, moeder van Sjoerd (5/6) en Karst (VV), lid sinds 2017
Danique Schrik, moeder van Malou (7), lid sinds 2017
Marloes Peereboom, moeder van Dani (5), Julian (PP) en Lauren (DD) lid sinds 2018
Corrien van Dijken, moeder van Robin (6), lid sinds 2019
Pauline van der Hoek, moeder van Lucas (KK), lid sinds 2019

Neem contact op met de Oudervereniging
Heb je vragen of ben je geïnteresseerd om mee te helpen op wat voor manier dan ook, dan kun je altijd contact opnemen via het emailadres: oudervereniging@thomasschool.nl of spreek één van de bestuursleden aan op het schoolplein.

Andere werkgroepen van de Sint Thomasschool
Naast de oudervereniging zijn er bij de Sint Thomasschool andere werkgroepen betrokken. Lees meer over het partnerschapsteam, de medezeggenschapsraad (MR) en de schooladviescommissie.